[b] NAZIV POSTA JE UJEDNO I LINK BLOGA SA KOJEG JE UZET[/b]
05.01.2008.

BOŽIĆ I NOVA GODINA NAPRIJED – BAJRAM STOJ!

Jedan od najposjecenijih bh portala juce je donio fotografiju iz Tuzle (na slici) u kojoj se cestita Bozic i Nova godina a Kurban bajrama - nigdje. Neshvatljivo glup gest kojim gradske SDP vlasti k'o na tanjiru daju povoda Salki Bukvaru, lokalnom SDA junosi da pljune u sake i odstampa par saopcenja s poznatim frazama.
Posve nerazumljivo kada se zna da je transparent postavljen upravo na dan Kurban bajrama.
Naumpade mi nesto slicno iz godine 1999 g. u Tuzli. Tada je KK Sloboda DITA bila na vrhuncu. Puni Mejdan i odlicni nastupi u prvenstvu i na evrotakmicenja bili zastitini znak grada u sportskim okvirima BiH. Jasmin Hukic, tada najbolji igrac Slobode, ispricao mi je s razocarenjem, u povjerenju o malom incidentu u njegovom klubu na koji niko nije reagirao.
Drazen Pesic, tadasnji trener Slobode, Hrvat iz Osijeka, odlucio je da upravo na Kurban bajram vodi ekipu na neku bezveznu prijateljsku utakmicu sa Slavonkom u njegovom rodnom gradu.
Zamisli, mi svi planirali obuci se lijepo pa prosetati gradom, obici rodbinu jer Bajram je to kad valja u Osijek, na prijateljsku utakmicu. Razumijem da su bile neke kup utakmice u Evropi ili slicno ali prijateljsku utakmicu odigrati na bajram stvarno je bilo neocekivano?-pricao mi je s rezignacijom Huka par dana poslije u gradu.
Najgore je sto se niko iz uprave kluba nije ni pocesao za taj gest Drazena Pesica. Ne vjerujem da se nesto slicno moglo desiti za Bozic ali eto- za bajram izgleda-moze!

 

Objavljeno 21.12.2007.

postovi su uglavnom uzimani sa drugih blogova. naziv posta je ujedno i link bloga sa kojeg je uzet

jel` treba objasniti sto ovi linkovi stoje ovdje? :)

linkove po vama dobrih blogova i postova saljite na ovaj mail
esad80@gmail.com


BROJAC NECEGA
137561

Powered by Blogger.ba