[b] NAZIV POSTA JE UJEDNO I LINK BLOGA SA KOJEG JE UZET[/b]
18.01.2006.

Chaque Jour Un Blog Nouvelle

Kako god okreneš, ispadne ovaj weblog teleskopčić za sagledavanje bogatstva ljudskih duša. Ili pak bespuća i pustoši istih, ovisno sa koje strane (teleskopa) gledaš. Ako si besposlen, kao Alfie, onda zagledaš sa svih strana, sumnjičavo listaš i okrećeš stranicu po stranicu. Ili buljiš u reklame po francuskim televizijama i zamišljaš kako je drugima tako lako promijeniti se i postati neko drugi, sa svakim novim danom. Chaque jour une vie nouvelle... Mada Alfie jeste neko drugi sa svakim novim danom.

I svaki novi Alfie čita svakodnevno novi blog, i svaki put, koliko god mu daš, nije mu dovoljno. Uvijek može još jače, uvijek može još brže, još ekstremnije. Blog nije dobar ako ne potone u apsurd, ako ne postane antiteza samome sebi. Nije dovoljno ako dijete koje vodi blog ima devet godina, pa jedva tipka, nije dovoljno ako ima pet, pa mora imati nekoga da mu sve to iskuca. Uvijek može ekstremnije, apsurdnije, zabavnije...

Zato je Alfie, prije nego što je otišao vani, šenlučiti, zamislio nekoliko ekstremnih blogova koje bi on volio čitati. Kao što su:

Blog nerođenog djeteta - Malac iz majčine utrobe tapkanjem ex utero diktira Morse-ovim znacima poruke budućoj mami (koja se, recimo, zove Oriana F.), a mama sve to vjerno prenosi na ekran. Šta bi to mali nama imao za reći? Recimo: Danas sam se k’o stoka napio plodove vode.

Tajni blog jednog od članova Predsjedništva - Jedan (ali neznano koji) član Predsjedništva otkriva javnosti kako se krčmi, pljačka i rasprodaje vlastita zemlja, a da pri tome niko ne bude uhvaćen, ni okrivljen (čak ni kada mu otkriju blogus delicti na serveru i sve bude objavljeno u novinama). Naslov bloga: Tri kutije šibica - Svaka igra, svaka dobija.

Gay-No-Way - Mladi gay dečko otkriva kako mu se potajno sviđaju cure, ali kako to nikome ne smije reći, jer više neće biti cool u raji i izgubit će teškom mukom stečeni fashion & styling autoritet. Kriomice je zaljubljen u svoju naj-jaranicu Victoriju koja bez ikakva srama na njegove oči isprobava intimno rublje. Potencijalni happy-end: I Victoria je potajice zaljubljena u njega. Does Victoria have a secret?

Ispovijest porsnulog dilera - Narkomani su isfurani, treba se iz potrošnje prebaciti u proizvodnju i distribuciju. Skrhani dealer objašnjava kako je iz maloprodaje htio preći u veleprodaju i kako je, zbog vlastite pohlepe i podle izdaje drugih, pao na granici. Uspjeha. Spas je ipak u vlastitom uzgoju i manufakturi? Ime bloga, recimo: Hljeba i igala.

Incest-blog - Mama, tata, brat i seka zajednički vode ovaj blog i objašnjavaju kako je incest društvena igra za cijelu obitelj. Naslov ovog bloga: Incest is the best - as long as it stays in the family. Pitanje je da li bi i cuko i maca mogli i trebali učestvovati u vođenju ovog bloga? A Nemo?

Dnevnik pravog gradonačelnika Sarajeva - Ugledni član sarajevske famiglie Mezzosoprano dočarava ljepote bijelog sporta u Sarajevu - počevši od pravilnog držanja reketa, preko backhanda, sve do igre na mreži i bježanju ispred iste. Ključni post: Kako sam naučio šta je sweet spot?

Tajna ispovijest umirovljenog pedofila - Veteran pedofilije odaje tajne zanata i dijeli savjete početnicima. I djeci, ako im zatrebaju. A i on njih. Prva rečenica na blogu: Odlaskom u penziju započinje moja prava karijera....

Blog suicidalne tinejdžerke - Mlađahna tinejdžerka očajava i pati na blogu. Stvari idu sa lošeg na gore. Na komentarima prikuplja korisne savjete o tome kako da si dohaka. Naposlijetku to i učini za raju, pred webcam-om na MSN-u, pretvarajući svoju patnju u gloriozan posljednji performance. Naslov zadnjeg posta: Večerajte, ja sam večerala.

Prije nego što je otišao, Alfie je još rekao i to da zamolim raju da doprinesu sa idejama za ekstremne blogove. Pa da ih, ako su lijepe i dobre i ako mi se svide, metnem ovdje. A ako se njemu, po povratku, jako svidi neka ideja za blog, sam će ga voditi.

Laže.

Postavljeno 11.06.2005.

postovi su uglavnom uzimani sa drugih blogova. naziv posta je ujedno i link bloga sa kojeg je uzet

jel` treba objasniti sto ovi linkovi stoje ovdje? :)

linkove po vama dobrih blogova i postova saljite na ovaj mail
esad80@gmail.com


BROJAC NECEGA
149978

Powered by Blogger.ba